Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–9 -vuotiaita partiolaisia (koululuokat 1-3), joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Laumat kokoontuvat viikoittain akeloiden johdolla, retkeilevät sekä osallistuvat leireille ja tapahtumiin. Laumassa on 12-15 saman ikäluokan sudenpentua. Sudenpentujen tunnusväri on auringonkeltainen ja tunnuseläin on susi.

Uusia sudenpentuja otetaan mukaan toimintaan syksyisin.

Kauden sudenpentulaumat löydät täältä.

Mitä sudenpennut tekevät?

Sudenpentulaumat kokoontuvat viikoittain ja tekevät jälkiä. Jälkiä on kaikenkaikkiaan 35. Yksi jälki sisältää aina neljä pakollista aktiviteettia sekä vähintään kaksi valinnaista. Kun kaikki aktiviteetit yhdestä jäljeltä on tehty, sudenpentu saa jäljen eli kankaisen merkin ommeltavaksi partiopaidan oikeaan hihaan. Vuoden aikana laumat tekevät yleensä 4-8 jälkeä.

Ensimmäinen jälki kaikilla sudenpennuilla on Tervetuloa-jälki. Sen suorittamisen aikana tutustutaan siihen, mitä partio on, mikä on lippukunta, millainen on sudenpentuasu ja miten menee sudenpentulupaus.  Sudenpennut antavat partiolupauksen lupauksenantojuhlassa Itsenäisyyspäivänä.

Viimeisenä jälkenä kaikilla sudenpennuilla on Siirtymä-jälki. Siinä valmistaudutaan siirtymään sudenpennuista seikkailijoihin ja tutustutaan sampoihin eli seikkailijajoukkueen johtajiin. Siirtymä-jäljen jälkeen sudenpentu saa ikäkauden päätösmerkin, joka on metallinen sudenpennunkäpälä. Se on loppuiän partiopaidassa.

Viikoittaisten laumailtojen lisäksi sudenpennut retkeilevät oman lauman kanssa sekä osallistuvat kaikkien pirkkalalaisten sudenpentujen yhteiselle syysretkelle ja lippukuntien yhteisille talvi- ja kesäleireille. Lisäksi syksyisin osallistutaan Hämeen Partiopiirin järjestämään sudenpentutapahtumaan ja keväisin sudenpentukisoihin. Kevät kaudella sudenpennut viettävät yhteistä laskiaista sekä Yrjönpäivää partioviikolla huhtikuussa.

Pirkkalassa sudenpennuilla on oma tunnus ja partiopaita

Pirkkalassa sudenpennuilla on ollut oma tunnus ja paita 1980-luvulta lähtien. Aluksi paita oli huppari, jossa osaston tunnus oli vasemmalla etupuolella. Nykyisin se on college ilman huppua ja osaston tunnus on isona selässä. Sudenpentupaitoja myydään aina syksyisin laumoissa.

Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteisen sudenpentuosaston tunnuksen on suunnitellut Taisto Björkqvist, kuvaamataidon opettaja Pirkkalasta 1980-luvulla.

Sudenpentujen jäljet ja muut merkit

Partiomerkit ommellaan itse partiopaitaan ja huivimerkki huiviin. Ohjeita merkkien ompelusta partiopaitaan löytyy täältä.