Projekteja ja hommia

Huussimestari

Uittamotoimikunta on lauttanut auki huusimestarin pestin, jotta Uittamon huussit pysyvät siisteinä ja hyvässä kunnossa hamaan tulevaisuuteen. Tässä pestissä pääset tutustumaan hienoihin kompostivessoihin, kyltittämään ja tarvittaessa tekemään ohjeita huussin käytöstä. Hommaan kuuluu myös säännöllisten huoltojen organisointi ja mm. purujen ja paprujen hankkiminen tarpeen mukaan. Huussimestarin homma sopii hyvin myös samoaja- tai vaeltajaporukoille hoidettavaksi. Lähtötiedot ja miten hommia on ennen hoidettu tiedot saat Minnalta tai Rikulta. Ollaan tarvittaessa alkuun myös mentorina hommaan.

Kiinnostuitko tai kiinnostuitteko? Laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin!

Sustainable future manager eli kestävä johtaja :D

Oletko miettinyt miten voisit vaikuttaa kestävämpään tulevaisuuteen? Nyt siihen olisi hieno mahdollisuus! Tää vois olla aika hieno juttu myös cv:ssä alaa opiskeleville tai siitä haaveileville.

Tänä ja seuraavana vuonna meidän teemana on Kestävästi partiossa ja nyt ryhdytäänkin ohjelmapainotuksen mukaisesti Sanoista tekoihin! Tavoitteena on saada kummallekin lippukunnalle Kestävästi partiossa -tunnus. Ikäkaudet ja hallitukset ovat jo asettaneet teeman mukaiset tavoitteet tälle vuodelle, ja ryhmät ja monet muut toiminnot tekevät omansa nyt keväällä.

Lippukunnat etsivät nyt sustainable future manageria eli kestävää johtajaa johdattamaan meidät kohti kestävämpää partiota ja Kestävästi partiossa-tunnusta. Monet asiat alkavat läheltä ja jokainen voi eniten vaikuttaa lähellä oleviin asioihin. Pienistä puroista syntyy tällä porukalla helposti iso joki. Tukea ja tiimikin ennakkoluulottomia hiilineutraaleja hymyhuulia olisi tarjolla. Perehdytyksessä saat tuhdin paketin tietoa ja työkaluja pestiin. Kohti kestävämpää tulevaisuutta!

Jos yhtään kiinnostuit, laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Sisustussuunnittelija

Tykkäätkö suunnitella sisustuksia ja piirrellä pohjapiirroksia? Keittokatos pursuu monenlaisista pöydänpaloista ja pöytäratkaisuista, rikkinäisistä ja vähän enemmän ehjistä. Oikeastaan vain kahdella niistä voi istua ja tehdä jotain, eivätkä nekään oikein sovi kunnolla sisään. Täytyis siis tehdä jotain, jotta päästään taas hyödyntämään hieno tila täysillä! 

Uittamotoimikunta etsii nyt innokasta ja idearikasta sisustussuunnittelijaa miettimään keittokatoksen sisustuksen kuntoon. Millaisia pöytiä, montako ja mihin? Millaisia hyllyjä, tasoja ja pöytyä pitäisi olla keittiön puolella? Missä olisi ilmoitustaulu, entä ruokailuvälinepussit? Tarpeita ja toiveita on listattu suunnittelun pohjaksi. Katsotaan ne perehdytyksessä läpi. Tämä homma sopii itsenäiselle tekijälle, parille tai vaikkapa vartion projektiksi.

Oisko tässä sun seuraava partsahomma? Laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Pöytien rakentaja

Pysyykö vasara kädessä? Entä saha? Onko sinulla mielessä täydellinen pöytäratkaisu keittokatokseen? Haluisitko sä, teidän vartio tai porukka oman nimikkopöydän keittokatokseen? Tässä olisi pesti just sulle tai teille sillä keittokatoksessa on epämääräinen määrä rikkinäisiä pöytiä tai niiden osia kasalla. Paljon hyvää katostilaa jää käyttämättä noiden läjien takia. Tässä pestissä pääset tekemään asialle jotain!

Tehtävänä on käydä ensin inventoimassa mitä katoksessa on ja tehdä sitten suunnitelma uusien pöytien rakentamisesta hyödyntäen mahdollisuuksien mukaan vanhoja pöytiä ja niiden osia. Uuttakin puutavaraa on saa hankkia, jotta saadaan aikaiseksi kestäviä ratkaisuja.

Homman voi aloittaa heti ja mitä nopsemmin se on tehty, sitä aikaisemmin meillä on koko katos täydessä käytössä. Jos heti kauden alussa tarttuu hommiin, ehtii projektin tehdä pitkälle ennen lumia. Lähtötiedot saat Rikulta tai Minnalta.

Eiks kuulosta aika kivalta? Jos kiinnostuit, laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Keittokatoksen puoliseinän rakentajia

Pysyykö vasara ja saha kädessä? Tykkäät tuoreen laudan tuoksusta ja siitä kun näkee miten jokin valmistuu? Tykkäät nikkaroida? Nyt on homma just sulle! Uittamotoimikunta nimittäin etsii innokkaita ja osaavia rakentajia ja rakennusprojektin vetäjiä hoitamaan keittokatoksen puoliseinät valmiiksi. Mahdollisesti tulossa myös muuta pientä rakenneltavaa. Alustavat suunnitelmat tekemiselle on, mutta tilanne tarkistetaan vielä homman alkaessa hommaan perehdytyksen yhteydessä. Lähde mukaan tekemään keittokatoksesta toimiva ratkaisu leireille, retkille ja ryhmien kokoontumisille.

Innostuitko? Laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Kompostoinnin kehittäjä

Uittamoon on toivottu kompostointiratkaisuja 1) haravointijätteelle, 2) hyvin jo kompostoituneelle vessajätteelle sekä 3) ruuantähteille (joita toivottavasti tulee tosi vähän). Uittamotoimikunta etsii nyt kompostoinnin kehittäjää miettimään ja toteuttamaan helpot, varmat ja kestävät kompostointiratkaisut Uittamoon. Tyhjästä ei tarvitse lähteä liikkeelle. Perehdytyksen ohessa kerromme pohjatiedot sekä alustavat suunnitelmat tähän liittyen. Homma sopii hyvin myös parille tai pienelle porukalle. Lisäksi tästä saa hyvin palasia esimerkiksi samoaja- tai vaeltajavartioiden toteutettaviksi.

Olisiko tässä sun seuraava partiohomma? Laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Polttopuita Uittamoon!

Löytyykö varastostasi moottorisaha? Entä heilahtaako kirves tarkasti ja turvallisesti?

Uittamon alueella on useita kaatuneita puita, joista voisi tehdä polttopuuta tyhjää lähestyvään puuvajaan. Tehtävän voi hoitaa myös osissa, alkaen runkojen karsimisesta ja pätkimisestä siirrettävän kokoisiin pätkiin. Tästä voi sitten toinen ryhmä tarvittaessa jatkaa pölkkyjen siirtelyllä, pätkimisellä, halkomisella ja puuvajaan laittamisella.

Lisätietoa Rikulta.

Audiotallentajia

Lippukuntien arkistosta on tullut pyyntö tallentaa kaikkien tämän hetkisten ryhmien huudot. Hommaa varten tarvitaan muutama tallentaja, joiden tehtävänä on koordinoida hommaa ja käydä ryhmien kokoontumisissa tai retkillä tallentamassa kunkin ryhmän huuto videolle tai äänitiedostoksi. Tallentajat voivat rekrytä mukaansa apulaisia. Älypuhelimella ja mikrofoonilla homma onnistuu hyvin, mutta toki saa käyttää parempiakin kamppeita, jos on. Jotain saa myös tarvittaessa lainaan. Tässä loistava pesti audiojutuista ja videoista kiinnostuneille! Pestiin voi lähteä myös oppimaan uutta. Apua ja tukea löytyy.

Innostuitko? Mahtavaa! Laita viestiä pejoille eli Rikulle tai Minnalle niin polkaistaan homma käyntiin.

Hyllynrakentajia Kololle

Sirkkeli laulaa, sahatun laudan tuoksu valtaa tilan, ruuvit ja täyteen ladattu Makita odottavat pöydällä. Pääsisipä jo rakentelemaan! Nyt pääsee, nimittäin hyllyjä Kololle. Suunnitelmat on olemassa, mutta tekijät puuttuu. Kalustoryhmä hakee nyt keväälle 2021 hyllynrakentajia rakentamaan Kololle muutaman hyllyn ohjelma- ja keittiötavaroille. Hommiin kuuluu myös pienen valkoisen hyllyn purkaminen. Pyydä kaveria mukaan tai kerää porukka ja lähde toteuttamaan tärkeä homma, jotta saadaan Kolo siistiksi ja kalusto järjestykseen.

Kalustoryhmän toiveena on löytää tekijät mahdollisimman pian, joten jos nyt on yhtään sellainen olo, että ton homman mä haluun niin laita viestiä Rikulle.

Sisäisen viestinnän kehittäjiä

Unelmoitko smuutista ja kaikki tavoittavasta sisäisestä viestinnästä ja siitä, että eri viestintäkanavilla on selkeät käyttötarkoitukset? Jos vastasit kyllä, tässä sinun seuraava partiopesti! Lähde mukaan viestintäjuttuihin miettimään Pipa viestintävastaavan ja lippisten eli lippukunnanjohtajien kanssa miten päästäisiin lähemmäksi unelmaasi. Viime aikoina on noussut tarve myös jonkinlaisesta Teamsin kaltaisesta alustasta, jossa me kaikki voisimme jutella ja tehdä projekteja eteenpäin avoimesti ja silloin kun itselle sopii. SP:n tarjoama ratkaisu ei valitettavasti sovi meille, koska kaikki johtajistoon kuuluvat eivät sitä kautta saa pääsyä sinne. Googlen hommelit on vaikeita kun kaikilla ei ole google-tiliä eikä kaikki halua sitä ottaa. Tarvitaan siis jokin toinen ratkaisu! Pesti alkaa heti kun kehittäjät ovat löytyneet ja päättyy kun asia on saatu hoidettua.

Olisiko tämä sun seuraava partiopesti? Jos kiinnostuit, laita viestiä Minnalle, Matille tai Inkalle niin polkaistaan homma käyntiin.