Projektipestit

Keittiökaluston kohentajia

Rakastat kattiloita, pannuja, kippoja ja kannuja. Varsinkin silloin kun ne ovat paikoillaan, järjestyksessä ja puhtaina. Tässä pesti just sulle!

Kololla on lippukuntien keittiökalusto melkoisen sekaisin ja aina ei edes löydy ehjiä ja toimivia keittiötarvikkeita kun niitä tarvitsee. Kalustoryhmä hakee kevään 2021 ajalle keittiökaluston kuntoon laittajia. Tehtävänä on käydä keittiökalusto läpi, siistiä, korjata, puhdistaa, merkata, järjestää sekä hankkia tarvittavat lisäykset säilytystä, isoja leirejä ja monia samanaikaisia pienempiä retkiä ajatellen. Laadukkaita veitsiä ja niille veitsikassia on kaivattu monta kertaa. Toisinaan on noussut esiin tarve hyvistä paistinpannuista. Ja monesti kattilat jää löytämättä kun niitä on ympäriinsä. Pyydä kaveria mukaan tai kerää porukka ja lähde tekemään meille unelmien keittiö!

Kalustoryhmän toiveena on löytää tekijät mahdollisimman pian, joten jos nyt on yhtään sellainen olo, että tän homman mä haluun, niin laita viestiä kalustonhoitajille Siirille, Annalle tai Rikulle.

Hyllynrakentajia

Sirkkeli laulaa, sahatun laudan tuoksu valtaa tilan, ruuvit ja täyteen ladattu Makita odottavat pöydällä. Pääsisipä jo rakentelemaan! Nyt pääsee, nimittäin hyllyjä Kololle. Suunnitelmat on olemassa, mutta tekijät puuttuu. Kalustoryhmä hakee nyt keväälle 2021 hyllynrakentajia rakentamaan Kololle muutaman hyllyn ohjelma- ja keittiötavaroille. Hommiin kuuluu myös pienen valkoisen hyllyn purkaminen. Pyydä kaveria mukaan tai kerää porukka ja lähde toteuttamaan tärkeä homma, jotta saadaan Kolo siistiksi ja kalusto järjestykseen.

Kalustoryhmän toiveena on löytää tekijät mahdollisimman pian, joten jos nyt on yhtään sellainen olo, että ton homman mä haluun niin laita viestiä Rikulle.

Perinnemestareita

Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteiset teemat vuodelle 2021 on yhdessä ja perinteet. Vuoden aikana on tavoitteena mm. tehdä toimintaa ikäkausi- ja ikärajojen yli sekä tutustua lippukuntien monenlaisiin perinteisiin. Tässä pestissä pengotaan perinteitä, jaetaan tietoa niistä ja tehdään perinteisiin pohjautuvaa ohjelmaa ikäkausille. Joskus on ollut puhetta kiertävästä perinnerepusta, mutta se voi olla jotain ihan muutakin. Kuusikko etsiikin nyt perinnemestareita nostamaan perinteet vahvemmin mukaan toimintaan ja kirjaamaan niihin liittyvät tarinat talteen. Pesti alkaa tammi-helmikuussa ja kestää muutamia kuukausia sen mukaan mitä pestiin valitut mestarit päättävät virittellä.

Olisiko tämä sun seuraava partiopesti? Jos kiinnostuit, laita viestiä lippukuntien pestijohtajille Minnalle tai Rikulle.

Kämpän kattoprojektin moottoreita

Kämpän katossa on reikä! Tai oikeestaan se on hieman falskannut vuosien varrella piipun reunasta ja nyt kattoa täytyisi rempata niin, että falskailut loppuu. Tilanne katolla on kartoitettu ja suunnitelmia tehty eli tyhjästä ei tässäkään projektissa tarvitse liikkeelle lähteä. Jotta homma saadaan pian vauhtiin, Uittamotoimikunta hakee projektiin 1-2 priimusmoottoria, joiden tehtävänä on luotsata projekti maaliin tulevan kevään-kesän aikana. Hommaan kuuluu myös rakentajaporukan pestaaminen. Tähän saa apua pestijohtajilta.

Uittamotoimikunnan toiveena on löytää tähän moottorit mahdollisimman pian, jotta ehditään keräämään rakenteluporukka ennen kevään hyviä rakentelukelejä. Kiinnostuitko? Mahtavaa! Laita viestiä Rikulle niin jutellaan pesti alkuun.

Sisäisen viestinnän ihmettelijöitä

Unelmoitko smuutista ja kaikki tavoittavasta sisäisestä viestinnästä ja siitä, että eri viestintäkanavilla on selkeät käyttötarkoitukset? Jos vastasit kyllä, tässä sinun seuraava partiopesti! Lähde mukaan viestintäjuttuihin miettimään Pipa viestintävastaavan ja lippisten eli lippukunnanjohtajien kanssa miten päästäisiin lähemmäksi unelmaasi. Viime aikoina on noussut tarve myös jonkinlaisesta Teamsin kaltaisesta alustasta, jossa me kaikki voisimme jutella ja tehdä projekteja eteenpäin avoimesti ja silloin kun itselle sopii. SP:n tarjoama ratkaisu ei valitettavasti sovi meille, koska kaikki johtajistoon kuuluvat eivät sitä kautta saa pääsyä sinne. Googlen hommelit on vaikeita kun kaikilla ei ole google-tiliä eikä kaikki halua sitä ottaa. Tarvitaan siis jokin toinen ratkaisu! Pesti alkaa heti kun ihmettelijä(t) ovat löytyneet ja päättyy kun asia on saatu ihmeteltyä.

Olisiko tämä sun seuraava partiopesti? Jos kiinnostuit, laita viestiä Minnalle, Matille tai Inkalle niin polkaistaan homma käyntiin.

Aikuistoiminnan kehittäjiä

Pestijohtajat hakevat tiimiinsä kummastakin lippukunnasta aikuistoiminnan kehittäjiä miettimään millaista aikuisten partio Pirkkalassa on. Katsellaan asiaa erikseen nuorten aikuisten ja aikuisten vinkkelistä.

Pestijohtajien toiveena on löytää tähän kehittäjät niin, että meillä olisi tulevan syksyn kauden alkuun kuviot mietittynä. Luvassa on hauskoja kokoontumisia erikoisissakin paikoissa ja hyvät kokoustarjoilut tietysti.

Jos kiinnostuit hommasta, laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin aletaan mietiskeleen ja herkutteleen!