Projekteja ja hommia

Sustainable future manager eli kestävä johtaja

Oletko miettinyt miten voisit vaikuttaa kestävämpään tulevaisuuteen? Nyt siihen olisi hieno mahdollisuus! Tää vois olla aika hieno juttu myös cv:ssä alaa opiskeleville tai siitä haaveileville.

Tänä ja seuraavana vuonna meidän teemana on Kestävästi partiossa ja nyt ryhdytäänkin ohjelmapainotuksen mukaisesti Sanoista tekoihin! Tavoitteena on saada kummallekin lippukunnalle Kestävästi partiossa -tunnus. Ikäkaudet ja hallitukset ovat jo asettaneet teeman mukaiset tavoitteet tälle vuodelle, ja ryhmät ja monet muut toiminnot tekevät omansa nyt keväällä.

Lippukunnat etsivät nyt sustainable future manageria eli kestävää johtajaa johdattamaan meidät kohti kestävämpää partiota ja Kestävästi partiossa-tunnusta. Monet asiat alkavat läheltä ja jokainen voi eniten vaikuttaa lähellä oleviin asioihin. Pienistä puroista syntyy tällä porukalla helposti iso joki. Tukea ja tiimikin ennakkoluulottomia hiilineutraaleja hymyhuulia olisi tarjolla. Perehdytyksessä saat tuhdin paketin tietoa ja työkaluja pestiin. Kohti kestävämpää tulevaisuutta!

Jos yhtään kiinnostuit, laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Kiitosmerkin kehittäjä

Muistatko miltä tuntuu kun joku kiittää yllättävässä tilanteessa vaikkapa kesken tiskihommien? Entä se kun saat itse yllättää jonkun kiitoksella? Miltä kuulostaisi huiviin kiinnitettävä kiitosmerkki, jonka voi saada sen aiemmin saaneelta ja just sellaisessa tilanteessa kun se edellinen päättää sen antaa eteenpäin. Ehkä tämän selittäminen menee helpoiten jutellen sitten kun meillä on uusi kiitosmerkin suunnittelija. Pestijohtajat etsivätkin nyt siis kiitosmerkin kehittäjää, jonka tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa meille huivista toiseen kiertävä kiitosmerkki. Merkille täytyisi keksiä myös nimi.  Ensimmäiset merkit voisi laskea liikkeelle lippukuntien perustamispäivänä 25.5. tai kesäkuun johtajistossa. Tämä homma sopii hyvin itsenäiselle puuhaajalle, parille tai vaikkapa vartion projektiksi.

Innostuitko? Laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Sisustussuunnittelija

Tykkäätkö suunnitella sisustuksia ja piirrellä pohjapiirroksia? Keittokatos pursuu monenlaisista pöydänpaloista ja pöytäratkaisuista, rikkinäisistä ja vähän enemmän ehjistä. Oikeastaan vain kahdella niistä voi istua ja tehdä jotain, eivätkä nekään oikein sovi kunnolla sisään. Täytyis siis tehdä jotain, jotta päästään taas hyödyntämään hieno tila täysillä! 

Uittamotoimikunta etsii nyt innokasta ja idearikasta sisustussuunnittelijaa miettimään keittokatoksen sisustuksen kuntoon. Millaisia pöytiä, montako ja mihin? Millaisia hyllyjä, tasoja ja pöytyä pitäisi olla keittiön puolella? Missä olisi ilmoitustaulu, entä ruokailuvälinepussit? Tarpeita ja toiveita on listattu suunnittelun pohjaksi. Katsotaan ne perehdytyksessä läpi. Tämä homma sopii itsenäiselle tekijälle, parille tai vaikkapa vartion projektiksi.

Oisko tässä sun seuraava partsahomma? Laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Keittokatoksen puoliseinän rakentajia

Pysyykö vasara ja saha kädessä? Tykkäät tuoreen laudan tuoksusta ja siitä kun näkee miten jokin valmistuu? Tykkäät nikkaroida? Nyt on homma just sulle! Uittamotoimikunta nimittäin etsii innokkaita ja osaavia rakentajia ja rakennusprojektin vetäjiä hoitamaan keittokatoksen puoliseinät valmiiksi. Mahdollisesti tulossa myös muuta pientä rakenneltavaa. Alustavat suunnitelmat tekemiselle on, mutta tilanne tarkistetaan vielä homman alkaessa hommaan perehdytyksen yhteydessä. Lähde mukaan tekemään keittokatoksesta toimiva ratkaisu leireille, retkille ja ryhmien kokoontumisille.

Innostuitko? Laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Keittokatoksen nuotiokokkailupaikan paikoittaja

Keittokatoksen edessä on ollut joitain vuosia varsin epäsiisti nuotiopaikka. Paikan purku aloitettiin viime syksynä ja se tehdään loppuun lumien sulettua. Jonkinlaiselle nuotiokokkailupaikalle keittokatoksen läheisyyteen on tarvetta ja siksi Uittamotoimikunta hakeekin keittokatoksen nuotion paikoittajaa, jonka tehtävänä on miettiä uudelle nuotiokokkailupaikalle paikka ja miettiä toteutus tarkemmin. Halutessaan paikoittaja voi koordinoida myös uuden paikan rakentelun ensi kesän aikana. Uudesta nuotiokokkailupaikasta on alustavat suunnitelmat olemassa, jotka käydään ne läpi perehdytyksen yhteydessä. Tyhjästä ei siis tarvi aloittaa.

Olisiko tässä sun seuraava pikkuprojekti? Laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Kompostoinnin kehittäjä

Uittamoon on toivottu kompostointiratkaisuja 1) haravointijätteelle, 2) hyvin jo kompostoituneelle vessajätteelle sekä 3) ruuantähteille (joita toivottavasti tulee tosi vähän). Uittamotoimikunta etsii nyt kompostoinnin kehittäjää miettimään ja toteuttamaan helpot, varmat ja kestävät kompostointiratkaisut Uittamoon. Tyhjästä ei tarvitse lähteä liikkeelle. Perehdytyksen ohessa kerromme pohjatiedot sekä alustavat suunnitelmat tähän liittyen. Homma sopii hyvin myös parille tai pienelle porukalle. Lisäksi tästä saa hyvin palasia esimerkiksi samoaja- tai vaeltajavartioiden toteutettaviksi.

Olisiko tässä sun seuraava partiohomma? Laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin polkaistaan homma käyntiin.

Polttopuita Uittamoon!

Löytyykö varastostasi moottorisaha? Entä heilahtaako kirves tarkasti ja turvallisesti?

Uittamon alueella on useita kaatuneita puita, joista voisi tehdä polttopuuta tyhjää lähestyvään puuvajaan. Tehtävän voi hoitaa myös osissa, alkaen runkojen karsimisesta ja pätkimisestä siirrettävän kokoisiin pätkiin. Tästä voi sitten toinen ryhmä tarvittaessa jatkaa pölkkyjen siirtelyllä, pätkimisellä, halkomisella ja puuvajaan laittamisella.

Lisätietoa: Riku (050-5292757)

Audiotallentajia

Lippukuntien arkistosta on tullut pyyntö tallentaa kaikkien tämän hetkisten ryhmien huudot. Hommaa varten tarvitaan muutama tallentaja, joiden tehtävänä on koordinoida hommaa ja käydä ryhmien kokoontumisissa tai retkillä tallentamassa kunkin ryhmän huuto videolle tai äänitiedostoksi. Tallentajat voivat rekrytä mukaansa apulaisia. Älypuhelimella ja mikrofoonilla homma onnistuu hyvin, mutta toki saa käyttää parempiakin kamppeita, jos on. Jotain saa myös tarvittaessa lainaan. Tässä loistava pesti audiojutuista ja videoista kiinnostuneille! Pestiin voi lähteä myös oppimaan uutta. Apua ja tukea löytyy.

Innostuitko? Mahtavaa! Laita viestiä pejoille eli Rikulle tai Minnalle niin polkaistaan homma käyntiin.

Hyllynrakentajia Kololle

Sirkkeli laulaa, sahatun laudan tuoksu valtaa tilan, ruuvit ja täyteen ladattu Makita odottavat pöydällä. Pääsisipä jo rakentelemaan! Nyt pääsee, nimittäin hyllyjä Kololle. Suunnitelmat on olemassa, mutta tekijät puuttuu. Kalustoryhmä hakee nyt keväälle 2021 hyllynrakentajia rakentamaan Kololle muutaman hyllyn ohjelma- ja keittiötavaroille. Hommiin kuuluu myös pienen valkoisen hyllyn purkaminen. Pyydä kaveria mukaan tai kerää porukka ja lähde toteuttamaan tärkeä homma, jotta saadaan Kolo siistiksi ja kalusto järjestykseen.

Kalustoryhmän toiveena on löytää tekijät mahdollisimman pian, joten jos nyt on yhtään sellainen olo, että ton homman mä haluun niin laita viestiä Rikulle.

Sisäisen viestinnän kehittäjiä

Unelmoitko smuutista ja kaikki tavoittavasta sisäisestä viestinnästä ja siitä, että eri viestintäkanavilla on selkeät käyttötarkoitukset? Jos vastasit kyllä, tässä sinun seuraava partiopesti! Lähde mukaan viestintäjuttuihin miettimään Pipa viestintävastaavan ja lippisten eli lippukunnanjohtajien kanssa miten päästäisiin lähemmäksi unelmaasi. Viime aikoina on noussut tarve myös jonkinlaisesta Teamsin kaltaisesta alustasta, jossa me kaikki voisimme jutella ja tehdä projekteja eteenpäin avoimesti ja silloin kun itselle sopii. SP:n tarjoama ratkaisu ei valitettavasti sovi meille, koska kaikki johtajistoon kuuluvat eivät sitä kautta saa pääsyä sinne. Googlen hommelit on vaikeita kun kaikilla ei ole google-tiliä eikä kaikki halua sitä ottaa. Tarvitaan siis jokin toinen ratkaisu! Pesti alkaa heti kun kehittäjät ovat löytyneet ja päättyy kun asia on saatu hoidettua.

Olisiko tämä sun seuraava partiopesti? Jos kiinnostuit, laita viestiä Minnalle, Matille tai Inkalle niin polkaistaan homma käyntiin.

Aikuistoiminnan kehittäjiä

Pestijohtajat hakevat tiimiinsä kummastakin lippukunnasta aikuistoiminnan kehittäjiä miettimään millaista aikuisten partio Pirkkalassa on. Katsellaan asiaa erikseen nuorten aikuisten ja aikuisten vinkkelistä.

Pestijohtajien toiveena on löytää tähän kehittäjät niin, että meillä olisi tulevan syksyn kauden alkuun kuviot mietittynä. Luvassa on hauskoja kokoontumisia erikoisissakin paikoissa ja hyvät kokoustarjoilut tietysti.

Jos kiinnostuit hommasta, laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin aletaan mietiskeleen ja herkutteleen!