Projekteja ja hommia

Polttopuita Uittamoon!

Löytyykö varastostasi moottorisaha? Entä heilahtaako kirves tarkasti ja turvallisesti?

Uittamon alueella on useita kaatuneita puita, joista voisi tehdä polttopuuta tyhjää lähestyvään puuvajaan. Tehtävän voi hoitaa myös osissa, alkaen runkojen karsimisesta ja pätkimisestä siirrettävän kokoisiin pätkiin. Tästä voi sitten toinen ryhmä tarvittaessa jatkaa pölkkyjen siirtelyllä, pätkimisellä, halkomisella ja puuvajaan laittamisella.

Lisätietoa: Riku (050-5292757)

Marinolin ja kaasujen hankkija

Retkikeittimet ovat meillä jatkuvasti kovassa käytössä ja polttoainetta eli Marinolia ja kaasua kuluu sen mukaan! Ennen loppukevään ja kesän reissuja tarvitaan varastot täyteen polttoainetta ja siksi trangiavastaava Minna etsiikin avukseen polttoaineen hankkijaa, jonka tehtävänä on käydä ostamassa varastot täyteen Marinolia ja erilaisia retkikeitinkaasuja. Loistava tilaisuus oppia erilaisista retkikeittimissä käytetyistä polttoaineista ja mistä niitä paikkakunnalla saa. Homma sopii hyvin myös hienosti vartion hoidettavaksi.

Jos tämä on sun tai sun vartion seuraava homma, laita viestiä Minnalle tai Kalustoryhmälle niin polkaistaan homma käyntiin!

Tallentajia

Lippukuntien arkistosta on tullut pyyntö tallentaa kaikkien tämän hetkisten ryhmien huudot. Hommaa varten tarvitaan muutama tallentaja, joiden tehtävänä on koordinoida hommaa ja käydä ryhmien kokoontumisissa tai retkillä tallentamassa kunkin ryhmän huuto videolle tai äänitiedostoksi. Tallentajat voivat rekrytä mukaansa apulaisia. Älypuhelimella ja mikrofoonilla homma onnistuu hyvin, mutta toki saa käyttää parempiakin kamppeita, jos on. Jotain saa myös tarvittaessa lainaan. Tässä loistava pesti audiojutuista ja videoista kiinnostuneille! Pestiin voi lähteä myös oppimaan uutta. Apua ja tukea löytyy.

Innostuitko? Mahtavaa! Laita viestiä pejoille eli Rikulle tai Minnalle niin polkaistaan homma käyntiin.

Keittiökaluston kohentajia

Rakastat kattiloita, pannuja, kippoja ja kannuja. Varsinkin silloin kun ne ovat paikoillaan, järjestyksessä ja puhtaina. Tässä pesti just sulle!

Kololla on lippukuntien keittiökalusto melkoisen sekaisin ja aina ei edes löydy ehjiä ja toimivia keittiötarvikkeita kun niitä tarvitsee. Kalustoryhmä hakee kevään 2021 ajalle keittiökaluston kuntoon laittajia. Tehtävänä on käydä keittiökalusto läpi, siistiä, korjata, puhdistaa, merkata, järjestää sekä hankkia tarvittavat lisäykset säilytystä, isoja leirejä ja monia samanaikaisia pienempiä retkiä ajatellen. Laadukkaita veitsiä ja niille veitsikassia on kaivattu monta kertaa. Toisinaan on noussut esiin tarve hyvistä paistinpannuista. Ja monesti kattilat jää löytämättä kun niitä on ympäriinsä. Pyydä kaveria mukaan tai kerää porukka ja lähde tekemään meille unelmien keittiö!

Kalustoryhmän toiveena on löytää tekijät mahdollisimman pian, joten jos nyt on yhtään sellainen olo, että tän homman mä haluun, niin laita viestiä kalustonhoitajille Siirille, Annalle tai Rikulle.

Hyllynrakentajia

Sirkkeli laulaa, sahatun laudan tuoksu valtaa tilan, ruuvit ja täyteen ladattu Makita odottavat pöydällä. Pääsisipä jo rakentelemaan! Nyt pääsee, nimittäin hyllyjä Kololle. Suunnitelmat on olemassa, mutta tekijät puuttuu. Kalustoryhmä hakee nyt keväälle 2021 hyllynrakentajia rakentamaan Kololle muutaman hyllyn ohjelma- ja keittiötavaroille. Hommiin kuuluu myös pienen valkoisen hyllyn purkaminen. Pyydä kaveria mukaan tai kerää porukka ja lähde toteuttamaan tärkeä homma, jotta saadaan Kolo siistiksi ja kalusto järjestykseen.

Kalustoryhmän toiveena on löytää tekijät mahdollisimman pian, joten jos nyt on yhtään sellainen olo, että ton homman mä haluun niin laita viestiä Rikulle.

Perinnemestareita

Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteiset teemat vuodelle 2021 on yhdessä ja perinteet. Vuoden aikana on tavoitteena mm. tehdä toimintaa ikäkausi- ja ikärajojen yli sekä tutustua lippukuntien monenlaisiin perinteisiin. Tässä pestissä pengotaan perinteitä, jaetaan tietoa niistä ja tehdään perinteisiin pohjautuvaa ohjelmaa ikäkausille. Joskus on ollut puhetta kiertävästä perinnerepusta, mutta se voi olla jotain ihan muutakin. Kuusikko etsiikin nyt perinnemestareita nostamaan perinteet vahvemmin mukaan toimintaan ja kirjaamaan niihin liittyvät tarinat talteen. Pesti alkaa tammi-helmikuussa ja kestää muutamia kuukausia sen mukaan mitä pestiin valitut mestarit päättävät virittellä.

Olisiko tämä sun seuraava partiopesti? Jos kiinnostuit, laita viestiä lippukuntien pestijohtajille Minnalle tai Rikulle.

Sisäisen viestinnän kehittäjiä

Unelmoitko smuutista ja kaikki tavoittavasta sisäisestä viestinnästä ja siitä, että eri viestintäkanavilla on selkeät käyttötarkoitukset? Jos vastasit kyllä, tässä sinun seuraava partiopesti! Lähde mukaan viestintäjuttuihin miettimään Pipa viestintävastaavan ja lippisten eli lippukunnanjohtajien kanssa miten päästäisiin lähemmäksi unelmaasi. Viime aikoina on noussut tarve myös jonkinlaisesta Teamsin kaltaisesta alustasta, jossa me kaikki voisimme jutella ja tehdä projekteja eteenpäin avoimesti ja silloin kun itselle sopii. SP:n tarjoama ratkaisu ei valitettavasti sovi meille, koska kaikki johtajistoon kuuluvat eivät sitä kautta saa pääsyä sinne. Googlen hommelit on vaikeita kun kaikilla ei ole google-tiliä eikä kaikki halua sitä ottaa. Tarvitaan siis jokin toinen ratkaisu! Pesti alkaa heti kun ihmettelijä(t) ovat löytyneet ja päättyy kun asia on saatu ihmeteltyä.

Olisiko tämä sun seuraava partiopesti? Jos kiinnostuit, laita viestiä Minnalle, Matille tai Inkalle niin polkaistaan homma käyntiin.

Aikuistoiminnan kehittäjiä

Pestijohtajat hakevat tiimiinsä kummastakin lippukunnasta aikuistoiminnan kehittäjiä miettimään millaista aikuisten partio Pirkkalassa on. Katsellaan asiaa erikseen nuorten aikuisten ja aikuisten vinkkelistä.

Pestijohtajien toiveena on löytää tähän kehittäjät niin, että meillä olisi tulevan syksyn kauden alkuun kuviot mietittynä. Luvassa on hauskoja kokoontumisia erikoisissakin paikoissa ja hyvät kokoustarjoilut tietysti.

Jos kiinnostuit hommasta, laita viestiä Minnalle tai Rikulle niin aletaan mietiskeleen ja herkutteleen!