Sotkapoikien avoimet pestit

Tärkeitä pestejä auki Sotkapojissa!

Pestijohtaja

Pestijohtajan vastuualueisiin kuuluu ihmiset ja pestit, koulutus, ansiomerkit ja kiittäminen, aikuisten toiminta ja johtajahuolto. Hän vastaa yhdessä Pirkkojen pestijohtajan kanssa siitä, että kaikilla lippukuntapesteissä toimivilla samoajilla, vaeltajilla ja aikuisilla on hyvä ja mukava harrastaa partiota. Pestijohtaja auttaa ja neuvoo pestaukseen liittyvissä asioissa kuten pesti-ilmoitusten tekemisessä, pestikeskusteluissa ja perehdyttämisessä. Pestijohtaja tiedottaa johtajistoa ja lippukuntaa pesteihin ja koulutukseen liittyvistä asioista. Pestijohtaja tekee yhteistyötä Pirkkojen pestijohtajan kanssa, kuuluu kolmikkoon sekä Sotkapoikien ja Pirkkojen yhteiseen kuusikkoon. Asioita pohditaan ja tehdään yhdessä, joten kukaan ei jää yksin pestinsä kanssa. On kiva pesti!

Pestijohtajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Tässä pestissä olet lippukunnan toiminnan ytimessä ja pääset vaikuttamaan siihen millaista partiota Pirkkalassa tehdään. Pestijohtajan tehtäviin kuluu aikaa keskimäärin 1 tunti joka toinen viikko. Pestijohtajan pestiä voi hoitaa etänä ja toisen pestinkin ohella.

Pestijohtajan pesti alkaa kevään aikana ja kestää sopimuksen mukaan 2-4 vuotta. Pestin aluksi käydään pestikeskustelu ja perehdytys. Ensimmäiset kuukaudet tehdään pestiä yhdessä nykyisen pejon kanssa. Pejon pestaa kolmikko.

Olisiko tämä sun seuraava partiopesti? Laita viestiä asap Rikulle.

Lisätietoa pestistä saa Rikulta.

Ohjelmajohtaja

Partio-ohjelma, leirit, retket, teemat, ikäkaudet, merkit ja suurleirit – onko noi sun juttuja partiossa? Jos vastasit kyllä, niin tässä on loistava pesti just sulle!

Ohjelmajohtajan vastuualueisiin kuuluu ikäkaudet ja partio-ohjelma. Hän johtaa Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteistä ohjelmaryhmää yhdessä Pirkkojen ohjelmajohtajan kanssa. Hän vastaa yhdessä Pirkkojen ohjelmajohtajan kanssa siitä, että lippukuntien yhteisillä retkillä ja leireillä on tekijät. Seuraavan vuoden toimintakalenteri tehdään ja vuosittainen ohjelman teema päätetään edellisen vuoden marraskuussa ohjelmajohtajien johdolla. Ohjelmaryhmä kokoontuu 2–4 kertaa vuodessa. Ohjelmajohtaja tiedottaa johtajistoa ja lippukuntaa ohjelmaan liittyvistä asioista. Ohjelmajohtaja tekee yhteistyötä Pirkkojen ohjelmajohtajan kanssa, kuuluu kolmikkoon sekä Sotkapoikien ja Pirkkojen yhteiseen kuusikkoon. Asioita pohditaan ja tehdään yhdessä, eikä kukaan jää yksin pestinsä kanssa. 

Ohjelmajohtajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, mutta kiinnostus monipuoliseen partio-ohjelmaan ja johtamiseen olisi hyvä olla. Moneen on hyvät pohjat ja käytännöt olemassa. Myös vuosikello löytyy. Aikaa pestiin kuluu tunti joka toinen viikko. Ohjelmajohtajan pestiä voi hoitaa etänä ja toisen pestin ohella. Ohjelmajohtajalla ei tarvitse olla partiojohtajaperuskurssia käytynä, sillä sen voi hyvin tehdä pestin aikana. 

Ohjelmajohtajan pesti alkaa heti kun sopiva löytyy ja on lähtökohtaisesti 2–4 vuoden mittainen. Kun uusi ohjo on löytynyt, pidetään kuukauden sisään pestikeskustelu ja perehdytys hommaan. Ohjon pestaa kolmikko.

Kiinnostuitko pestistä? Hienoa! Laita viestiä pestijohtaja Rikulle niin jutellaan tarkemmin. 

Lisätietoja pestistä saa Jukalta ja Rikulta.

Ansiomerkkitoimikunnan jäsen (1-2 hlö)

Ansiomerkkitoimikunta on Sotkapoikien ja Pirkkojen yhteinen toimikunta, johon kuuluu 2-4 jäsentä per lippukunta. Toimikuntaan haetaan kahta Sotkapoikaa.

Ansiomerkkitoimikunnan jäsenenä pääset mukaan pitkälle tulevaisuuteen! Anomme ansiomerkkejä monta kuukautta ennen niiden jakopäivää Hämeen partiopiirin ja Suomen partiolaisten asettamien hakuaikojen mukaisesti. Kokoonnumme vuodessa noin 3-4 kertaa käsittelemään lippukunnan jäseniltä tulleita ansiomerkkiehdotuksia. Tämän lisäksi ansiomerkkitoimikunnan jäsenet kirjoittavat itsenäisesti tai pareina hakemuksia, hankkivat anomuksiin tarvittavia liitteitä sekä järjestelevät ansiomerkkien jakotilaisuuksia tarvittaessa. 

Sinulla ei tarvitse olla osaamista ansiomerkkijärjestelmistä etukäteen. Toimimme tiiviissä yhteistyössä lippukunnan muun johtajiston kanssa, jolta saamme arvokasta tietoa ehdotusten käsittelyyn ja anomusten tekemiseen. Tämä pesti ei vaadi läsnäoloa Pirkkalassa ja se on sidottu aikataulullisesti ainoastaan hakuaikoihin. 

Pesti alkaa sopimuksen mukaan ja sen jatkuvuus tarkistetaan vuosittain. Kun tekijä on löytynyt, pidetään kuukauden sisään pestikeskustelu ja perehdytys hommaan. Ansiomerkit on yksi kiittämisen tapa ja kiittämisestä tulee hyvä mieli sekä sinulle että merkin saajalle!

Kiinnostuiko pestistä? Hienoa! Laita viestiä Rikulle niin sovitaan pestistä tarkemmin!

Lisätietoja pestistä saa Matilta.

Viestijä (1-2 hlö)

Onko nettisivut, somekanavat, videot ja kuvat sun juttuja? Tai joku niistä? Entä kuvitus ja erilaisten juttujen kirjoittaminen? Jos vastasit joo, tässä on sinulle loistava pesti, josta on varmasti hyötyä myös muussa elämässä.

Viestijä pääset vaikuttamaan siihen miltä partiotoiminta Pirkkalassa somessa ja netissä näyttää. Hommia on monenlaisia ja niistä sovitaan porukalla kiinnostusten mukaan. Viestintäryhmä kokoustaa muutaman kerran vuodessa ja jakaa muuten hommia tarpeen tullen omassa wa-ryhmässä. Ryhmä ylläpitää ja kehittää partio Pirkkalassan nettisivuja ja somea Instassa ja Facebookissa. Lisäksi kuvataan ja hoidetaan kuvapankkia. Hoidetaan myös sähköpostilistoja ja autetaan muita johtajia erilaisissa viestintään liittyvissä asioissa. Ryhmän vastuualueista löytyy monenlaista viestintään ja markkinointiin liittyen teknisistä hommista aina kuvien käsittelyyn ja juttujen kirjoittamiseen. Tässä helppo tapa lähteä tutustumaan viestinnän maailmaan ja ottamaan haltuun mm. WordPress, pikselit, aukot, storyt, yhdyssanat, tiedotteet, kuvapankit ja videot!

Viestijän tulee olla vähintään samoaja eli 15-vuotias. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, mutta kiinnostusta ja intoa erilaisiin viestinnän tehtäviin kyllä. Aikaa pestiin kuluu muutama päivä kuukaudessa. Oma tietokone tarvitaan. Niin, ja homma sujuu hienosti etänä.

Viestijän pesti alkaa sopimuksen mukaan ja on lähtökohtaisesti 1-3 vuoden mittainen. Kun uudet viestijät ovat löytyneet, pidetään kuukauden sisään pestikeskustelu ja perehdytys hommaan. Viestijät pestaa viestintäryhmä.

Kiinnostuitko pestistä? Hienoa! Laita viestiä Rikulle niin sovitaan pestistä tarkemmin!

Lisätietoja pestistä saa Rikulta tai viestintävastaava Minnalta.