Sotkapoikien avoimet pestit

Lippukunnan sihteeri

Lippukunnan sihteerin pesti on yksi lippukunnan tärkeimmistä pesteistä. Lippukunnan sihteerin tärkein tehtävä on lippukunnan dokumentoinnista huolehtiminen. Sihteeri laatii yhdessä lippukunnanjohtajan kanssa kokousten esityslistat, sekä toimii kokouksissa sihteerinä. Lisäksi hän kirjoittaa puhtaaksi pöytäkirjat ja tiedottaa niistä. Sihteeri myös vastaa lippukunnan toimintaan liittyvän tiedon keräämisestä.

Lippukunnan sihteeri on viime vuodet ollut hallituksen jäsen, ja sihteerin toivotaan jatkossakin olevan käytettävissä hallitukseen. Kaiken kaikkiaan lippukunnan sihteerillä on loistava näköalapaikka lippukunnan toimintaan.

Lippukunnan sihteerin tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Järjestelmällisyydestä on pestissä hyötyä, ja tekstinkäsittelyohjelmien kanssa täytyy tulla toimeen. Valtaosaan tehtävistä on jo valmiit pohjat ja käytännöt olemassa. Aikaa pestiin kuluu muutama päivä kuukaudessa. Oma tietokone tarvitaan. 

Sihteerin pesti alkaa helmikuussa 2022 ja on lähtökohtaisesti 2–4 vuoden mittainen. Sihteerin kanssa käydään pestikeskustelu ja hänet perehdytetään pestiin huolella. Sihteerin pestaa lippukunnanjohtaja.

Jos vain yhtään kiinnostaa sihteerin pesti, niin laita viestiä vaikka heti, mutta viimeistään su 30.1.2022 pestijohtaja Rikulle. 

Lisätietoja pestistä saa Matilta tai Rikulta.

Ohjelmajohtaja

Partio-ohjelma, leirit, retket, teemat, ikäkaudet, merkit ja suurleirit – onko noi sun juttuja partiossa? Jos vastasit kyllä niin tässä on loistava pesti just sulle!

Ohjelmajohtajan vastuualueisiin kuuluu ikäkaudet ja partio-ohjelma. Hän johtaa Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteistä ohjelmaryhmää yhdessä Pirkkojen ohjelmajohtajan kanssa. Hän vastaa yhdessä Pirkkojen ohjelmajohtajan kanssa siitä, että lippukuntien yhteisillä retkillä ja leireillä on tekijät. Seuraavan vuoden toimintakalenteri tehdään ja vuosittainen ohjelman teema päätetään edellisen vuoden marraskuussa ohjelmajohtajien johdolla. Ohjelmaryhmä kokoontuu 2-4 kertaa vuodessa. Ohjelmajohtaja tiedottaa johtajistoa ja lippukuntaa ohjelmaan liittyvistä asioista. Ohjelmajohtaja tekee yhteistyötä Pirkkojen ohjelmajohtajan kanssa, kuuluu kolmikkoon sekä Sotkapoikien ja Pirkkojen yhteiseen kuusikkoon. Asioita pohditaan ja tehdään yhdessä, eikä kukaan jää yksin pestinsä kanssa. 

Ohjelmajohtajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, mutta kiinnostus monipuoliseen partio-ohjelmaan ja johtamiseen olisi hyvä olla. Moneen on hyvät pohjat ja käytännöt olemassa. Myös vuosikello löytyy. Aikaa pestiin kuluu tunti joka toinen viikko. Ohjelmajohtajan pestiä voi hoitaa etänä ja toisen pestin ohella. Ohjelmajohtajalla ei tarvitse olla partiojohtajaperuskurssia käytynä, sillä sen voi hyvin tehdä pestin aikana. 

Ohjelmajohtajan pesti alkaa helmikuussa 2022 ja on lähtökohtaisesti 2-4 vuoden mittainen. Kun uusi ohjo on löytynyt, pidetään kuukauden sisään pestikeskustelu ja perehdytys hommaan. Ohjon pestaa lippukunnanjohtaja ja pestijohtaja.

Kiinnostuitko pestistä? Hienoa! Laita viestiä vaikka heti, mutta viimeistään su 30.1.2022 pestijohtaja Rikulle niin jutellaan tarkemmin. 

Lisätietoja pestistä saa Iisakilta, Matilta tai Rikulta.

Pestijohtaja

Pestijohtajan vastuualueisiin kuuluu ihmiset ja pestit, koulutus, ansiomerkit ja kiittäminen, aikuisten toiminta ja johtajahuolto. Hän johtaa omaa tiimiään ja vastaa yhdessä Pirkkojen pestijohtajan kanssa siitä, että kaikilla lippukuntapesteissä toimivilla samoajilla, vaeltajilla ja aikuisilla on hyvä ja mukava harrastaa partiota. Pestijohtaja auttaa ja neuvoo pestaukseen liittyvissä asioissa kuten pesti-ilmoitusten tekemisessä, pestikeskusteluissa ja perehdyttämisessä. Pestijohtaja tiedottaa johtajistoa ja lippukuntaa pesteihin ja koulutukseen liittyvistä asioista. Sotkapoikien pestijohtaja tekee yhteistyötä Pirkkojen pestijohtajan kanssa, kuuluu kolmikkoon sekä Sotkapoikien ja Pirkkojen yhteiseen kuusikkoon. Asioita pohditaan ja tehdään yhdessä, eikä kukaan jää yksin pestinsä kanssa. Kolmikossa ja kuusikossa on hyvä meno ja odotammekin innolla uutta pejoa mukaan tiimiin!

Pestijohtajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Tässä pestissä olet lippukunnan toiminnan ytimessä ja pääset vaikuttamaan siihen millaista partiota Pirkkalassa tehdään. Pestijohtajan tehtäviin kuluu aikaa keskimäärin 1 tunti joka toinen viikko. Pestijohtajan pestiä voi hoitaa etänä ja toisen pestin ohella. Pestijohtajalla ei tarvitse olla partiojohtajaperuskurssia käytynä, sillä sen voi hyvin tehdä pestin aikana.

Pestijohtajan pesti alkaa helmi-maaliskuussa 2022 ja kestää lähtökohtaisesti 2-4 vuotta. Kun uusi pestijohtaja on löytynyt, pidetään kuukauden sisään kolmikon pestikeskustelu ja Riku perehdyttää uuden pestijohtajan hommaansa. Pejon pestaa lippukunnanjohtaja ja ohjelmajohtaja.

Olisiko tämä sun seuraava partiopesti? Laita viestiä vaikka heti tai viimeistään su 30.1.2022 Sotkapoikien pestijohtajalle eli Rikulle!

Lisätietoa pestistä saa Rikulta.

Jäsenrekisterinhoitaja

Tykkäätkö tietojärjestelmistä ja ratkoa erilaisia ihmeellisiä asioita ja auttaa toisia? Tässä sinun seuraava partiopestisi!

Jäsenrekisterinhoitaja nimittäin on tuota kaikkea! Hän ylläpitää lippukunnan jäsentietoja Kuksassa ja toimii tukihenkilönä muille johtajille ja jäsenille Kuksaan ja Asiointipalveluun liittyvissä asioissa. Tarvittaessa hän myös kouluttaa muita johtajia noiden käytössä. Joka vuosi vuoden viimeisenä päivänä hän ottaa Kuksasta jäsenlistauksen lippukunnan arkistoihin. Jäsenrekisterinhoitaja valmistelee tarvittavat jäsenlistat hallituksen kokouksiin. Jäsenrekisterinhoitaja tekee yhteistyötä Pirkkojen jäsenrekisterinhoitajan kanssa sekä kuuluu konttoriin.

Jäsenrekisterinhoitajan pesti sopii hyvin kaikille yli 18-vuotiaille. Jotta pesti sujuu mukavasti, tarvitset oman tietokoneen. Oma-aloitteisesta asenteesta ja innosta oppia uutta ja ottaa asioista selvää on tässä pestissä hyötyä. Jäsenrekisterinhoitajan tehtäviin kuluu aikaa keskimäärin 2 tuntia kuukaudessa. Ilmoittautumisten aikaan elo-syyskuulla hommaa on useammin sekä jäsenlaskutuksen aikaan. Lippukunnasta löytyy paljon tukea tehtävään ja lisäksi piiri tarjoaa koulutusta pestiin.   

Jäsenrekisterinhoitajan pesti alkaa helmi-maaliskuussa 2022 sopimuksen mukaan ja kestää lähtökohtaisesti 2-4 vuotta. Kun uusi jäsenrekisterinhoitaja on löytynyt, pidetään kuukauden sisään pestikeskustelu ja Riku perehdyttää uuden jäsenrekisterinhoitajan hommaansa. Jäsenrekisterinhoitajan pestaa lippukunnanjohtaja.  

Lähde uusiin haasteisiin ja Konttorin hauskaan menoon! Laita viestiä vaikka heti tai viimeistään su 30.1.2022 Rikulle!

Lisätietoa pestistä saa nykyiseltä jäsenrekisterinhoitaja Rikulta.

Kalustonhoitaja (1-2 hlö)

Kiinnostaako kanootit, teltat, kirveet, soppatykki ja muut tavarat? Kokoustamisen sijaan tykkäät enemmän puuhastelusta. Tässä loistava pesti just sulle!

Kalustonhoitaja kuuluu lippukuntien yhteiseen Kalustoryhmään, joka vastaa kummankin lippukunnan kaluston huollosta, ylläpidosta ja hankinnoista sekä varauskalenterin ylläpidosta. Kalustoryhmä vastaa myös kaluston varastoinnista ja varastotiloista sekä peräkärryistä ja soppatykistä. Kalustoryhmä jakaa tehtäviä keskenään sekä organisoi projektityyppisiä tehtäviä esimerkiksi kaluston korjaukseen, huoltoon ja tilojen siisteyteen liittyen. Samalla oppii hyviä taitoja mm. kaluston ylläpitämisestä ja voi saada vinkkiä omienkin varusteiden ylläpitoon. Erityisiä taitoja pestissä ei tarvitse, mutta näppäryydestä ja esim. korjaus- ja rakentelutaidoista on hyötyä. Hyödyllistä, mutta ei välttämätöntä on asua Pirkkalan lähistöllä. Kalustoryhmän joissakin tehtävisssä tarvitaan omaa tietokonetta ja joissain peräkoukullista autoakin. Kalustoryhmään voi kuulua samoajista eteenpäin.

Kalustonhoitajan pestiä voi hyvin hoitaa parinakin. Kyseessä ei ole viikottainen pesti eli ihan hirveästi aikaa pesti ei vaadi. Välillä saattaa olla enemmän projekteja, jolloin aikaa kuluu hieman enemmän. Tukea pestiin saa Kalustoryhmältä sekä edellisiltä pestissä toimineilta.  

Kalustonhoitajan pesti alkaa helmi-maaliskuussa 2022 ja on lähtökohtaisesti vähintään vuoden mittainen. Kun uusi kalustonhoitaja on löytynyt, pidetään kuukauden sisään pestikeskustelu ja Riku yhdessä muun Kalustoryhmän kanssa perehdyttävät uuden kalustonhoitajan hommaansa. Kalustonhoitajan pestaa lippukunnanjohtaja.  

Jos kiinnostuit, laita viestiä vaikka heti tai viimeistään su 30.1.2022 Rikulle!

Lisätietoa pestistä saa nykyisiltä kalustonhoitajalta Rikulta.

Ansiomerkkitoimikunnan jäsen (1-2 hlö)

Ansiomerkkitoimikunta on Sotkapoikien ja Pirkkojen yhteinen toimikunta, johon kuuluu 2-4 jäsentä per lippukunta. Toimikuntaan haetaan nyt yhtä Pirkkoa ja kahta Sotkapoikaa.

Ansiomerkkitoimikunnan jäsenenä pääset mukaan pitkälle tulevaisuuteen! Anomme ansiomerkkejä monta kuukautta ennen niiden jakopäivää Hämeen partiopiirin ja Suomen partiolaisten asettamien hakuaikojen mukaisesti. Kokoonnumme vuodessa noin 3-4 kertaa käsittelemään lippukunnan jäseniltä tulleita ansiomerkkiehdotuksia. Tämän lisäksi ansiomerkkitoimikunnan jäsenet kirjoittavat itsenäisesti tai pareina hakemuksia, hankkivat anomuksiin tarvittavia liitteitä sekä järjestelevät ansiomerkkien jakotilaisuuksia tarvittaessa. 

Sinulla ei tarvitse olla osaamista ansiomerkkijärjestelmistä etukäteen. Toimimme tiiviissä yhteistyössä lippukunnan muun johtajiston kanssa, jolta saamme arvokasta tietoa ehdotusten käsittelyyn ja anomusten tekemiseen. Tämä pesti ei vaadi läsnäoloa Pirkkalassa ja se on sidottu aikataulullisesti ainoastaan hakuaikoihin. 

Pesti alkaa helmikuussa 2022 ja sen jatkuvuus tarkistetaan vuosittain. Kun tekijä on löytynyt, pidetään kuukauden sisään pestikeskustelu ja perehdytys hommaan. Ansiomerkit on yksi kiittämisen tapa ja kiittämisestä tulee hyvä mieli sekä sinulle että merkin saajalle!

Kiinnostuiko pestistä? Hienoa! Laita viestiä vaikka heti tai viimeistään su 30.1.2022 pestijohtajille Minnalle (Pirkot) tai Rikulle (Sotkapojat) niin sovitaan pestistä tarkemmin!

Lisätietoja pestistä saa myös MariaK:lta, Minnalta tai Matilta.

Viestijä (1-2 hlö)

Onko nettisivut, somekanavat, videot ja kuvat sun juttuja? Tai joku niistä? Entä kuvitus ja erilaisten juttujen kirjoittaminen? Jos vastasit joo, tässä on sinulle loistava pesti, josta on varmasti hyötyä myös muussa elämässä.

Viestijä pääset vaikuttamaan siihen miltä partiotoiminta Pirkkalassa somessa ja netissä näyttää. Hommia on monenlaisia ja niistä sovitaan porukalla kiinnostusten mukaan. Viestintäryhmä kokoustaa muutaman kerran vuodessa ja jakaa muuten hommia tarpeen tullen omassa wa-ryhmässä. Ryhmä ylläpitää ja kehittää partio Pirkkalassan nettisivuja ja somea Instassa ja Facebookissa. Lisäksi kuvataan ja hoidetaan kuvapankkia. Hoidetaan myös sähköpostilistoja ja autetaan muita johtajia erilaisissa viestintään liittyvissä asioissa. Ryhmän vastuualueista löytyy monenlaista viestintään ja markkinointiin liittyen teknisistä hommista aina kuvien käsittelyyn ja juttujen kirjoittamiseen. Tässä helppo tapa lähteä tutustumaan viestinnän maailmaan ja ottamaan haltuun mm. WordPress, pikselit, aukot, storyt, yhdyssanat, tiedotteet, kuvapankit ja videot!

Viestijän tulee olla vähintään samoaja eli 15-vuotias. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, mutta kiinnostusta ja intoa erilaisiin viestinnän tehtäviin kyllä. Aikaa pestiin kuluu muutama päivä kuukaudessa. Oma tietokone tarvitaan. Niin, ja homma sujuu hienosti etänä.

Viestijän pesti alkaa helmikuussa 2022 ja on lähtökohtaisesti 2-4 vuoden mittainen. Kun uudet viestijät ovat löytyneet, pidetään kuukauden sisään pestikeskustelu ja perehdytys hommaan. Viestijät pestaa viestintäryhmä.

Kiinnostuitko pestistä? Hienoa! Laita viestiä vaikka heti tai viimeistään su 30.1.2022 Rikulle niin sovitaan pestistä tarkemmin!

Lisätietoja pestistä saa Rikulta tai Minnalta.