Pirkkojen avoimet pestit

Akela syksyllä aloittavalle laumalle (2 hlö)

Jälleen syksyllä uudet intoa kihisevät sudenpennut aloittavat partion, ja laumalle tarvitaan akelapari aloittamaan partiotaipale heidän kanssaan. Akelan pestiin kuuluu lauman viikko- ja retkitoiminnan ideointi, suunnittelu ja käytännön toteutus. Lisäksi akelat osallistuvat sudenpentuosaston eli kaikkien akeloiden yhteiseen toimintaan ja sudenpentujen yhteisten tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen. Vaikka sudenpentuohjelma ei vielä kuuluisi omaan ydinosaamisalueeseen, pestiin perehdytetään kyllä ja apua saa. Lisäksi akelan pestiin on hyvät koulutukset ja materiaalit. Akelan pesti sopii vaeltajille ja aikuisille.

Kiinnostuitko tai heräsikö kysymyksiä? Laita viestiä Pialle tai Minnalle, niin tuumitaan yhdessä!

Akela Alpakoille (1-2 hlö)

Alpakoiden akela Opa kaipaa kaverikseen toista tai vaikka kahtakin akelaa paimentamaan iloista ja isoa alpakkalaumaa. Alpakat ovat kolmosluokkalaisia innokkaita ja osaavia sudenpentuja, joten hauskaa on aivan varmasti!

Akelan pestiin kuuluu lauman viikko- ja retkitoiminnan ideointi, suunnittelu ja käytännön toteutus. Lisäksi akelat osallistuvat sudenpentuosaston eli kaikkien akeloiden yhteiseen toimintaan ja sudenpentujen yhteisten tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen.

Vaikka sudenpentuohjelma ei vielä kuuluisi omaan ydinosaamisalueeseen, pestiin perehdytetään kyllä ja apua saa. Lisäksi akelan pestiin on hyvät koulutukset ja materiaalit. Akelan pesti sopii mainiosti vaeltajille ja aikuisille sekä sudenpentutoiminnasta kiinnostuneelle samoajalle, joka sitoutuu osallistumaan viikoittain lauman toimintaan.

Kiinnostuitko tai heräsikö kysymyksiä? Laita viestiä Pialle tai Minnalle, niin tuumitaan yhdessä!

P.S. Pesti sopii loistavasti myös sellaiselle, joka olisi kiinnostunut jatkamaan vuoden päästä Alpakoiden kanssa seikkailijoihin.

Kalustonhoitaja (1-2 hlö)

Kiinnostaako kanootit, teltat, kirveet, soppatykki ja muut tavarat? Kokoustamisen sijaan tykkäät enemmän puuhastelusta. Tässä loistava pesti just sulle!

Yksi uusi kalustonhoitaja on löytynyt (jee!), mutta hommaa riittää myös ainakin toisellekin! Kalustonhoitajien etsintä Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteiseen Kalustoryhmään siis jatkuu.

Kalustonhoitaja kuuluu lippukuntien yhteiseen Kalustoryhmään, joka vastaa kummankin lippukunnan kaluston huollosta, ylläpidosta ja hankinnoista sekä varauskalenterin ylläpidosta. Kalustoryhmä vastaa myös kaluston varastoinnista ja varastotiloista sekä peräkärryistä ja soppatykistä. Kalustoryhmä jakaa tehtäviä keskenään sekä organisoi projektityyppisiä tehtäviä esimerkiksi kaluston korjaukseen, huoltoon ja tilojen siisteyteen liittyen. Kalustonhoitajat kuuluvat myös Konttoriin. 

Kalustonhoitajan pesti sopii loistavasti tyypille, jota kokouksissa istuminen ei välttämättä niin nappaa vaan haluaa ennemmin puuhastella. Samalla oppii hyviä taitoja mm. kaluston ylläpitämisestä ja voi saada vinkkiä omienkin varusteiden ylläpitoon. Erityisiä taitoja pestissä ei tarvitse, mutta näppäryydestä ja esim. korjaus- ja rakentelutaidoista on hyötyä. Hyödyllistä, mutta ei välttämätöntä on asua Pirkkalan lähistöllä. Kalustoryhmän joissakin tehtävisssä tarvitaan omaa tietokonetta ja joissain peräkoukullista autoakin. Kalustoryhmään voi kuulua samoajista eteenpäin.

Kalustonhoitajan pestiä voi hyvin hoitaa parinakin. Kyseessä ei ole viikottainen pesti eli ihan hirveästi aikaa pesti ei vaadi. Välillä saattaa olla enemmän projekteja, jolloin aikaa kuluu hieman enemmän. Tukea pestiin saa Kalustoryhmältä sekä edellisiltä pestissä toimineilta. 

Kiinnostuitko tai heräsikö kysymyksiä? Laita viestiä Annalle tai Siirille niin jutellaan lisää!

Ohjelmajohtaja

Partio-ohjelma, leirit, retket, teemat, ikäkaudet, merkit ja suurleirit – onko noi sun juttuja partiossa? Jos vastasit kyllä niin tässä on loistava pesti just sulle!

Pirkkoihin etsitään johtokolmikkoon uutta ohjelmajohtajaa. Tässä pestissä olet lippukunnan toiminnan ytimessä ja pääset vaikuttamaan siihen millaista ohjelmaa partiossa Pirkkalassa tehdään. Lähde mukaan Kolmikon kovaan jengiin!

Ohjelmajohtajan vastuualueisiin kuuluu ikäkaudet ja partio-ohjelma. Hän johtaa Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteistä ohjelmaryhmää, johon kaikki ikäkausivastaavat kuuluvat ja vastaa yhdessä Sotkapoikien ohjelmajohtajan kanssa siitä, että lippukuntien yhteisillä tapahtumilla on tekijät. Toimintakalenteri tehdään ja vuosittainen ohjelman teema päätetään ohjelmaryhmässä ohjelmajohtajien johdolla. Ohjelmaryhmä kokoontuu neljä kertaa vuodessa. Ohjelmajohtaja huolehtii siitä, että kaikilla ikäkausilla on partio-ohjelman mukaista ohjelmaa ja kannustaa ikäkausia yhteistyöhön. Ohjelmajohtaja tiedottaa johtajistoa ja lippukuntaa ohjelmaan liittyvistä asioista.  

Ohjelmajohtaja tekee yhteistyötä Sotkapoikien ohjelmajohtajan kanssa, kuuluu Pirkkojen Kolmikkoon sekä Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteiseen Kuusikkoon. Asioita pohditaan ja tehdään yhdessä, eikä kukaan jää yksin pestinsä kanssa. Kolmikossa ja Kuusikossa on hyvä meno ja odotammekin innolla uutta ohjoa mukaan tiimiin!

Tämä pesti sopii kaikille ohjelmasta ja johtamisesta kiinnostuneille yli 18-vuotiaille. Ohjelmajohtajan tehtäviin kuluu aikaa keskimäärin 1 tunti viikossa. Ohjelmajohtajan pestiä voi hoitaa etänä ja toisen pestin ohella. Pestikuvaus ja vuosikellokin löytyy. Lisäksi lippukunnasta löytyy paljon tukea tehtävään ja lisäksi piiri tarjoaa koulutusta pestiin. Ohjelmajohtajalla ei tarvitse olla partiojohtajaperuskurssia käytynä, sillä sen voi hyvin tehdä pestin aikana. 

Kiinnostuitko? Mahtavaa! Laita viestiä Minnalle tai Inkalle niin jutskaillaan tarkemmin.

Perhepartio-ohjaaja (1-2 hlö)

Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteiseen iloiseen perhepartioryhmä Kettuihin 🦊 etsitään 1-2 uutta perhepartio-ohjaajaa.

Perhepartio-ohjaajan tehtäviin kuuluu Kettujen 🦊 toiminnan ideointi, suunnittelu ja käytännön toteutus. Yksi perhepartio-ohjaajista edustaa Kettuja 🦊 Pipan ohjelmaryhmässä, jossa eri ikäkausien vastaavat tuumailevat yhdessä mitä kaikkea lippukunnissa tapahtuu vuoden aikana.

Vaikka perhepartio-ohjelma ei vielä kuuluisi omaan ydinosaamisalueeseen, pestiin perehdytetään kyllä ja apua saa. Lisäksi perhepartion toimintaan on hyvät koulutukset ja materiaalit.

Perhepartio-ohjaajan pesti sopii mainiosti sellaisille, jotka ovat kiinnostuneet partiotoiminnasta alle kouluikäisten kanssa. Hieno juttu myös niille, jotka opiskelevat tai suunnittelevat opiskeluja varhaiskasvatuksen parissa. 

Kiinnostuitko? Mahtavaa! Laita viestiä Virvalle, Minnalle tai Rikulle niin sovitaan tarkemmin 😊

Perhepartio on partiota alle kouluikäisille lapsille lapsen oman aikuisen kanssa. Tänä vuonna perhepartio on kokoontunut kerran kuussa lauantaisin klo 12 muutamaksi tunniksi tekemään kaikkea kivaa omien eväiden kera rajoitusten sallimalla tavalla. Paikalla on ollut väkeä noin 10-20 hlö ja hauskaa on ollut.

Perhepartiolle on valmis partio-ohjelma, jossa paljon vinkkejä mitä kaikkea Kettujen 🦊 kanssa voisi tehdä. Myös piirillä on tarjolla koulutusta perhepartio-ohjaajille. Ketuilla 🦊 on omat huivit ja söpöjä erivärisiä kettumerkkejäkin, joita saa huiviin jokaisesta perhepartiovuodesta.

Sudenpentujen ikäkausivastaava (1-2 hlö)

Pian pesti Pirkkojen sudenpentujen ikäkausivastaavana päättyy kesällä ja nyt etsitään seuraavaa tekijää pestiin. Pestiä voi hoitaa myös yhdessä parin kanssa. Tässä pestissä pidät huolen siitä, että uudet akelat perehdytetään ikäkauden partio-ohjelmaan ja että kaikki akelat saavat tukea toimintansa suunnitteluun.

Yhdessä Sotkapoikien sudenpentujen ikäkausivastaavan kanssa huolehdit siitä, että akelat kokoontuvat säännöllisesti tuumailemaan miten ikäkauden yhteiset retket ja tapahtumat järjestetään sekä miten ryhmät voivat tehdä yhteistyötä. Huolehdit myös suoritusmerkkien ym. tilauksesta ryhmille ja välität ikäkautta koskevat tiedotteet akeloille. Edustat ikäkautta ohjelmaryhmässä. Ikäkausivastaavan pesti sopii vaeltajille ja aikuisille.

Kiinnostuitko? Mahtavaa! Laita viestiä Pialle tai Minnalle niin sovitaan pestistä tarkemmin.

Tarpojien ikäkausivastaava (1-2 hlö)

Sanna siirtyy kesän lopuksi samoajaikäkauteen luotsiksi ja nyt etsitäänkin seuraavaa pirkkoa tarpojien ikäkausivastaavan pestiin. Pestiä voi hoitaa hienosti myös yhdessä parin kanssa. Tässä pestissä pidät huolen siitä, että uudet tarpojavartioiden vj:t ja luotsit perehdytetään ikäkauden partio-ohjelmaan ja käytäntöihin ja että kaikki tarpojien johtajat saavat tukea toimintansa suunnitteluun.

Yhdessä Sotkapoikien tarpojien ikäkausivastaavan kanssa huolehdit siitä, että tarpojajohtajaneuvosto eli vj:t ja luotsit kokoontuvat säännöllisesti tuumailemaan miten ikäkauden yhteiset retket ja tapahtumat järjestetään sekä miten ryhmät voivat tehdä yhteistyötä. Edustat ikäkautta Pipan ohjelmaryhmässä, jossa olet mukana suunnittelemassa lippukuntien ohjelmatoimintaan ja toimintakalenteria.

Ikäkausivastaavan pesti sopii mainiosti vaeltajille ja aikuisille, ja tarvittaessa sitä voi hoitaa myös joku tarpojaluotseista.

Kiinnostuitko? Mahtavaa! Laita viestiä Minnalle tai SannaT:lle niin sovitaan pestistä tarkemmin.

Tarpojavartion johtaja (1-3 hlö)

Huskyt siirtyvät syksyllä tarpojiin ja siksi Huskeille etsitäänkin nyt samoajaikäisiä tarpojavartion vartionjohtajia eli vj:tä. Huskeista on tulossa kaksi vartiota, joten tarvitaan kaksi vj:tä tai vj-paria. Vartionjohtajana toimiminen on yksi samoajana toimimisen huippuja ja siitä saa huikean paljon hienoja kokemuksia. Kokeneet kertovat, että Vj-aika on parasta partiossa!

Vj:n tehtävänä on suunnitella ja pitää vartion kokoukset ja vartion retket. Apuna ja tukena toimii tarpojaluotsi sekä muut ikäkauden johtajat. Kaikkea ei tarvitse osata heti, sillä tekemällä oppii :) Lisäksi vartionjohtajat osallistuvat tarpojajohtajaneuvoston eli TJN:n toimintaan tuumailemaan miten ikäkauden yhteiset retket ja tapahtumat järjestetään sekä miten ryhmät voivat tehdä yhteistyötä.

Vartionjohtajana toimimiseen saa hyvät eväät ROKilta ja pestin voi aloittaa jo samana vuonna kun osallistuu samoajana ROKille. Myös muuta koulutusta on runsaasti tarjolla!

Tarpojavartion vj:nä pääset mukaan Johtajistoon ja saat oikeuden käyttää lippukunnan kalustoa ja paikkoja. Lippukunnalta saa rahaa vartion toimintaan tietyn summan vuosittain. Lippukunta maksaa myös koulutuksia vuosittain kaikille johtajina toimiville.

Kiinnostuitko tai heräsikö kysymyksiä? Laita viestiä Minnalle, niin tuumitaan yhdessä lisää!