Pirkkojen avoimet pestit

Nyt on avoinna supertärkeitä pestejä. Oisko näistä joku sun uusi partiopesti?

Ohjelmajohtaja

Partio-ohjelma, leirit, retket, teemat, ikäkaudet, merkit ja suurleirit – onko noi sun juttuja partiossa? Jos vastasit kyllä niin tässä on loistava pesti just sulle!

Ohjelmajohtajan vastuualueisiin kuuluu ikäkaudet ja partio-ohjelma. Hän johtaa Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteistä ohjelmaryhmää yhdessä Sotkapoikien ohjelmajohtajan kanssa. Hän vastaa yhdessä Sotkapoikien ohjelmajohtajan kanssa siitä, että lippukuntien yhteisillä retkillä ja leireillä on tekijät. Seuraavan vuoden toimintakalenteri tehdään ja vuosittainen ohjelman teema päätetään edellisen vuoden marraskuussa ohjelmajohtajien johdolla. Ohjelmaryhmä kokoontuu 2-4 kertaa vuodessa. Ohjelmajohtaja tiedottaa johtajistoa ja lippukuntaa ohjelmaan liittyvistä asioista. Ohjelmajohtaja tekee yhteistyötä Sotkapoikien ohjelmajohtajan kanssa, kuuluu kolmikkoon sekä Pirkkojen ja Sotkapoikien yhteiseen kuusikkoon. Asioita pohditaan ja tehdään yhdessä, eikä kukaan jää yksin pestinsä kanssa. 

Ohjelmajohtajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, mutta kiinnostus monipuoliseen partio-ohjelmaan ja johtamiseen olisi hyvä olla. Moneen on hyvät pohjat ja käytännöt olemassa. Myös vuosikello löytyy. Aikaa pestiin kuluu tunti joka toinen viikko. Ohjelmajohtajan pestiä voi hoitaa etänä ja toisen pestin ohella. Ohjelmajohtajalla ei tarvitse olla partiojohtajaperuskurssia käytynä, sillä sen voi käydä mainiosti pestin aikana. 

Ohjelmajohtajan pesti alkaa toukokuussa 2024 ja on lähtökohtaisesti 2-4 vuoden mittainen. Pestin aluksi käydään pestikeskustelu ja ohjo perehdytetään tehtäväänsä. Ohjon pestaa lippukunnanjohtaja ja pestijohtaja.

Kiinnostuitko pestistä? Hienoa! Laita viestiä pestijohtaja Doralle niin jutellaan. 

Lisätietoja pestistä saa Sanna A:lta tai Doralta.

Jäsenrekisterinhoitaja

Tykkäätkö tietojärjestelmistä ja auttaa toisia? Tässä sinun seuraava partiopestisi!

Jäsenrekisterinhoitaja nimittäin on tuota kaikkea. Hän ylläpitää lippukunnan jäsentietoja Kuksassa ja toimii tukihenkilönä muille johtajille ja jäsenille Kuksaan ja Asiointipalveluun liittyvissä asioissa. Tarvittaessa hän myös kouluttaa muita johtajia noiden käytössä. Joka vuosi vuoden viimeisenä päivänä hän ottaa Kuksasta lippukunnan virallisen jäsenlistan lippukunnan arkistoihin. Jäsenrekisterinhoitaja valmistelee tarvittavat jäsenlistat hallituksen kokouksiin. Jäsenrekisterinhoitaja tekee yhteistyötä Sotkapoikien jäsenrekisterinhoitajan kanssa sekä kuuluu konttoriin. Hallituspesti sopii mainiosti jäsenrekisterinhoitajan pestin kaveriksi.

Jäsenrekisterinhoitajan pesti sopii hyvin kaikille yli 18-vuotiaille. Jotta pesti sujuu mukavasti, tarvitset oman tietokoneen. Oma-aloitteisesta asenteesta ja innosta oppia uutta ja ottaa asioista selvää on tässä pestissä hyötyä. Jäsenrekisterinhoitajan tehtäviin kuluu aikaa keskimäärin 2-3 tuntia kuukaudessa. Ilmoittautumisten aikaan elo-syyskuulla hommaa on useammin sekä jäsenlaskutuksen aikaan. Lippukunnasta löytyy paljon tukea tehtävään ja lisäksi piiri tarjoaa koulutusta pestiin.   

Jäsenrekisterinhoitajan pesti alkaa sopimuksen mukaan ja kestää lähtökohtaisesti 2-4 vuotta. Kun uusi jäsenrekisterinhoitaja on löytynyt, pidetään kuukauden sisään pestikeskustelu ja nykyinen jäsenrekisterinhoitaja perehdyttää uuden jäsenrekisterinhoitajan hommaansa. Jäsenrekisterinhoitajan pestaa lippukunnanjohtaja.  

Lähde uusiin haasteisiin ja Konttorin hauskaan menoon! Laita viestiä Doralle niin jutellaan tarkemmin.