Perhepartioryhmä Ketut

Perhepartio on partiotoimintaa alle kouluikäisille lapsille yhdessä oman aikuisn kanssa. Mukaan voi tulla yhden tai useamman vanhemman, isovanhemman tai vaikka kummin kanssa. Koko perhe on tervetullut, mutta toimintaa järjestetään pienten 0-6v ehdoilla.

Perhepartion toiminta mukautuu aina sen mukaan minkälainen porukka mukana toiminnassa on – retkeilläänkö paikkoihin joihin pääsee lastenrattailla vai välillä vähän pidemmällekin. Perhepartio on kokoontunut n. kerran kuukaudessa ja ohjelmassa on ollut sekä iltapäivän luontoretkiä että yhden yön yli retkiä. Yön yli retkillä ruokailut yms. toimet hoidetaan talkoovoimin eli kaikki aikuiset osallistuvat toteutukseen.

Perhepartiossa on tehty mm. seuraavanlaisia juttuja:

  • luonnontuntemustehtäviä
  • askarteluja niin sisällä kuin ulkona
  • laitettu itse ruokaa retkikeittimellä
  • leikitty monenlaisia leikkejä
  • kokeiltu melontaa
  • tehty pidempiä retkiä mm. Pirkkalassa eri luontokohteisiin, Kintulammelle, Seitsemiseen ja Helvetinjärvelle

Useimmissa kokoontumisissa kokoonnutaan nuotiopaikalle metsään ja lapset voivat leikkiä yhteisen valvovan silmän alla ja aikuiset jutustella nuotion ääressä. Aikuiset juttelevat lapsiperheasioista ja retkeilystä ja lapset löytävät luonnon aarteita ja rakentelevat majoja.

Perhepartioon voi tulla tutustumaan kaksi kertaa

Perhepartioon voi tulla tutustumaan kaksi kertaa syys-lokakuun aikana, jonka jälkeen perheestä vähintään yhden aikuisen ja toimintaan osallistuvien lasten tulee hakea jäsenyyttä Pirkkoihin tai Sotkapoikiin. Jäsenyyttä haetaan partion asiointipalvelussa, jonne pääset alla olevista linkeistä.

Jäsenhakemus – Pirkkalan Pirkot ry

Jäsenhakemus – Pirkkalan Sotkapojat ry

Suomen Partiolaisten jäsenmaksut perhepartiolaisille

  • 0-3-vuotiaat eivät maksa jäsenmaksua. Heillä on partiovakuutus voimassa vanhemman ollessa partion jäsen ja maksanut jäsenmaksun. Heillä ei ole muut jäsenetuudet voimassa.
  • 4-6-vuotiaat maksavat III-luokan jäsenmaksun, joka Hämeen partiopiirissä on vuonna 2020 12,25€.
  • 7-vuotiaita ja sitä vanhempia koskevat normaalit partion jäsenmaksut
  • Perheen aikuisista vähintään yhdellä täytyy olla jäsenmaksu maksettuna.

Jos haluat mukaan perhepartioon, laita meille viestiä. Yhteystiedot löytyvät sivun alapalkista. Perhepartiosta vastaava on sinuun yhteydessä viikon sisään.

Syyskauden 2021 tapaamiset

Täydennetään tänne heti kun löydämme perhepartioryhmä Ketuille ohjaajat. Jos sinua kiinnostaisi lähteä ohjaajaksi, laita meille viestiä. Yhteystiedot löydät sivun lopusta.

Alempi kuva Martti Tammisto