Jäsenmaksu ja partiovakuutus

Suomen Partiolaisten jäsenmaksu

Pirkot ja Sotkapojat eivät kerää omaa jäsenmaksua vaan kaikki partiotoimintaan Pirkkalassa osallistuvat maksavat Suomen Partiolaisten jäsenmaksun, jonka kerää Suomen Partiolaiset eli SP.

Jäsenmaksu koostuu SP:n ja Hämeen partiopiirin eli HP:n osuuksista. Pirkkalalaiset lippukunnat eivät kerää omaa jäsenmaksua eivätkä saa SP:n keräämästä maksusta osuutta. Laskun jäsenmaksusta lähettää Suomen Partiolaiset uusille jäsenille syyskuussa ja vanhoille jäsenille marraskuussa. Laskut näkyvät myös partion asiointipalvelussa. Laskutustapoja on useita ja itselle sopiva valitaan asiointipalvelussa välilehdellä Jäsenyys -> Jäsentiedot.

Jäsenmaksuja on erisuuruisia ja niiden suuruudet vaihtelevat vuosittain. Viimeisimmän tiedon jäsenmaksuista löydät piirin sivuilta: https://hp.partio.fi/partiolaiselle/jasenyys/jasenmaksu/

Kun jäsenmaksu on maksettu, voit tulostaa tai tallentaa esim. puhelimeesi partion asiointipalvelusta itsellesi jäsenkortin. Tämä kannattaa tehdä heti, koska jäsenkorttia tarvitaan mm. piirin tapahtumissa. Ainoastaan jäsenmaksun maksaneilla on oikeus osallistua mukaan toimintaan. Jäsenmaksuun sisältyy vakuutus ja jäsenlehti.

Jäsenmaksuista saat tarvittaessa lisää tietoa oman ryhmän johtajalta. Lisätietoa jäsenmaksusta ja laskutuksesta löytyy myös SP:n nettisivuilta: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin tehdä ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää Suomen Partiolaiset- Finlands Scouter ry. Lisätietoa ja ohjeet löydät täältä.

Partiovakuutus

Lippukunnan uudet jäsenet ovat vakuutettuina partiovakuutuksessa heti, kun lippukunta on hyväksynyt heidät uusiksi jäseniksi Kuksa-rekisteriin. Uusien jäsenten vakuutus on voimassa ilmoituksen saapumisesta jäsenmaksun eräpäivään saakka ja katkeaa, jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä. Jäsen on vakuutettu, kun jäsenmaksu on voimassa.

Jäsenmaksunsa maksaneilla partiolaisilla on toiminnan vastuu-, tapaturma-, matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutus LähiTapiolassa. Ajankohtaista lisätietoa partiovakuutuksesta löytyy täältä: 

Pirkoissa ja Sotkapojissa vakuutusasioista saa tarvittaessa lisää tietoa lippukunnanjohtajilta.