Jäsenyys, jäsenmaksu ja partiovakuutus

Lippukunnan jäsenyys

Kaikkien partiotoimintaan Pirkkalassa osallistuvien tulee olla joko Partiolippukunta Pirkkalan Pirkot ry:n tai Partiolippukunta Pirkkalan Sotkapojat ry:n jäseniä sen mukaan kumman lippukunnan toiminnassa ovat mukana. Sekä Pirkot että Sotkapojat ovat rekisteröityjä yhdistyksiä ja noudattavat toiminnassaan kummankin lippukunnan sääntöjä. Jäseneksi liitytään silloin kun on päättänyt tulla mukaan toimintaan.

Uusia 7-14-vuotiaita sekä perhepartiolaisia otetaan toimintaan mukaan syksyisin. Muita otetaan tilanteen mukaan muutenkin. 

Sekä Pirkoissa että Sotkapoijissa on kolmenlaisia jäsenyyksiä, joista tarkemmin alla olevassa taulukossa.

A-jäsen15 vuotta täyttäneet– maksaa lippukunnan jäsenmaksun partion jäsenmaksun yhteydessä
– puhe- ja äänioikeus lippukunnan kokouksessa
– varsinainen jäsen
B-jäsenenintään 14 vuotta täyttäneet– maksaa lippukunnan jäsenmaksun partion jäsenmaksun yhteydessä pois lukien 0-3-vuotiaat perhepartiotoimintaan osallistuvat
– puheoikeus lippukunnan kokouksessa
C-jäsenkannattajajäsen, mukana satunnaisesti– maksaa lippukunnan jäsenmaksun, mutta ei maksa partion jäsenmaksua
– puheoikeus lippukunnan kokouksessa

Sekä Pirkot että Sotkapojat ovat jäseninä Hämeen partiopiiri ry:ssä (HP), joka taas on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n (SP) jäsen.

Jäsenmaksu 2024

Ainoastaan jäsenmaksun maksaneilla on oikeus osallistua mukaan Pirkkojen ja Sotkapoikien sekä piirien ja Suomen partiolaisten toimintaan.

Jäsenmaksu koostuu Suomen partiolaisten, Hämeen partiopiirin sekä lippukunnan eli Pirkkojen tai Sotkapoikien osuudesta. Jäsenmaksulaskutuksen hoitaa Suomen Partiolaiset. Vanhoille jäsenille lasku lähetetään marraskuussa, mutta uudet saavat sen jo syyskuussa ja se kattaa sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden. Oman laskun löytää myös partion asiointipalvelusta.

Jäsenmaksuja on erisuuruisia ja niiden suuruudet vaihtelevat vuosittain. Kukin yhdistys (SP, HP ja Pirkot/Sotkapojat) päättää vuosittain oman jäsenmaksunsa suuruuden. Kaikkiin jäsenmaksuihin sisältyy partiovakuutus sekä 1-jäsenmaksuun jäsenlehdet (Partio- ja Täplä-lehdet). Lisäksi jäsenkortilla saa alennusta mm. Scandinavian Outdoorsissa ja Partioaitassa. Alla olevasta taulukosta näet vuoden 2024 jäsenmaksut.

SP:n jäsenlajiSP:n osuus (€)HP:n osuus (€)Pirkkojen tai Sotkapoikien
osuus (€)
Yhteensä (€)
1-jäsenmaksu (perheen ensimmäinen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset)34,5028,0010,0072,50
2-jäsenmaksu (muut perheen alle 17-vuotiaat partiolaiset)24,5027,0010,0061,50
3-jäsenmaksu (4-6-vuotiaat perhepartiotoimintaan osallistuvat)12,25010,0022,25
0-3-vuotiaat perhepartiolaiset (Heillä on partiovakuutus voimassa vanhemman ollessa partion jäsen ja maksanut jäsenmaksun.)0000

Kun jäsenmaksu on maksettu, kannattaa partion jäsenkortti tulostaa tai tallentaa esim. puhelimeesi itsellesi partion asiointipalvelusta. Tämä kannattaa tehdä heti, koska jäsenkorttia tarvitaan mm. piirin tapahtumissa ja asioidessa Scandinavian Outdoorsissa tai Partioaitassa. Jäsenmaksuista saat tarvittaessa lisätietoja oman ryhmän johtajalta. Lisätietoa jäsenmaksusta ja laskutuksesta löytyy myös SP:n nettisivuilta: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/

Jäsenmaksuvapautus

Partion jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, anomus tulee kuitenkin tehdä ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää Suomen Partiolaiset- Finlands Scouter ry. Anoessasi partion jäsenmaksuvapautusta vapaudut myös lippukunnan jäsenmaksusta. Lisätietoa ja ohjeet löydät täältä.

Partiovakuutus

Lippukunnan jäsenet ovat vakuutettuina partiovakuutuksessa heti, kun lippukunta on hyväksynyt heidät jäseniksi Kuksa-rekisterissä. Jäsen on vakuutettu, kun jäsenmaksu on voimassa. Uusien jäsenten vakuutus on voimassa ilmoituksen saapumisesta jäsenmaksun eräpäivään saakka ja katkeaa, jos laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä.

Jäsenmaksunsa maksaneilla partiolaisilla on toiminnan vastuu-, tapaturma-, matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutus LähiTapiolassa. Ajankohtaista lisätietoa partiovakuutuksesta löytyy täältä: 

Pirkoissa ja Sotkapojissa vakuutusasioista saa tarvittaessa lisää tietoa lippukunnanjohtajilta.